el flagen flagit flagru flag

Ακτοπλοϊκά για Κρήτη

Ακτοπλοϊκά για Κρήτη στο aktoploika.gr. Βρες όλα τα δρομολόγια πλοίων και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κρήτη

Η Κρήτη σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα νησιά για διακοπές των Ελλήνων αλλά και των ξένων επισκεπτών. Το νησί διαθέτει σύγχρονη τουριστική υποδομή αλλά και δραστηριότητες για όλες τις εποχές του χρόνου. Στην Κρήτη θα ανακαλύψετε μοναδικά τοπία, παραλίες και αξιοθέατα. Επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο και ζήστε αξέχαστες διακοπές. Εξερευνήστε τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Σητεία αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης και ανακαλύψτε μοναδικά τοπία και εκπληκτικές παραλίες.

Δρομολόγια πλοίων Κρήτη

Μπορείτε να ταξιδέψετε πολύ εύκολα από το λιμάνι του Πειραιά στην Κρήτη με σύγχρονα, μεγάλα επιβατικά πλοία. Συνήθως, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά-Κρήτη εκτελείται με πάνω από 14 δρομολόγια την εβδομάδα, προς όλα τα λιμάνια του νησιού. Τα δημοφιλέστερα, αλλά και συχνότερα, δρομολόγια είναι εκείνα από Πειραιά-Ηράκλειο και Πειραιά-Χανιά.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν τα δρομολόγια για Κρήτη είναι οι Blue Star Ferries, Minoan Lines, Anek και Seajets.

Καράβια για Κρήτη

Αν θέλετε να ταξιδέψετε από Αθήνα-Κρήτη με πλοίο, πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως τα δρομολόγια εκτελούνται τόσο με συμβατικά καράβια όσο και με ταχύπλοα (high-speed). Το πιο γρήγορο πλοίο για Κρήτη από Πειραιά κάνει περίπου 6μιση ώρες ταξίδι. Συνήθως αυτό το πλοίο κάνει το δρομολόγιο προς Κρήτη καθημερινά μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και αναχωρεί από τον Πειραιά το απόγευμα.

Ακτοπλοϊκά για Κρήτη: Τιμές

Τα εισιτήρια για Κρήτη χωρίς επιστροφή κοστίζουν συνήθως από €23 ως €160 με το συμβατικό πλοίο. Φυσικά, η τιμή στα εισιτήρια πλοίων για Κρήτη μπορεί να αυξηθεί, εάν επιθυμείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά με ταχύπλοο, αν κλείσετε καμπίνα ή αν μεταφέρετε μαζί σας το όχημά σας.

Επίσης, η τιμή των ακτοπλοϊκών για Κρήτη μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε και τα δρομολόγια για Κρήτη είναι πιο δημοφιλή, οπότε έχετε στο νου σας πως αν πετύχετε φθηνό εισιτήριο, θα πρέπει να το κλείσετε άμεσα. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε τακτικά τη σελίδα μας για τις προσφορές και εκπτώσεις ακτοπλοϊκών, ώστε να πετύχετε χαμηλότερη τιμή ναύλου για Κρήτη.

Τι να δείτε στην Κρήτη

Το νησί διαθέτει ιστορία χιλιάδων χρόνων και είναι γεμάτο θησαυρούς από το παρελθόν, αρχαιολογικά μνημεία και πολλά μουσεία γεμάτα εντυπωσιακά εκθέματα. Μια επίσκεψη στην Κνωσό, τα Μινωικά Ανάκτορά, και τα Ενετικά φρούρια θα σας εντυπωσιάσει. Οι μεγαλύτεροι νομοί της Κρήτης διαθέτουν αρχαιολογικά και ιστορικά μουσεία και εκθέτουν αμύθητες συλλογές από αγγεία, τοιχογραφίες και αγαλματίδια από διάφορες χρονολογικές περιόδους του νησιού.

Η Κρήτη στην πραγματικότητα είναι ένας εξαιρετικός και πολύ δυνατός συνδυασμός του χτες με το σήμερα. Τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, που οι κάτοικοι κρατούν άσβεστα μέσα στο πέρασμα των χρόνων, μαζί με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τα τουριστικά θέρετρα, τα θαλάσσια σπορ και την έντονη νυχτερινή ζωή αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για διακοπές, χαλάρωση και διασκέδαση.  

Η Κρήτη είναι το βαθύ μπλε χρώμα της θάλασσας, ο καταγάλανος ουρανός, ο ζεστός ήλιος, τα βουνά, οι πεδιάδες και οι φιλόξενοι και περήφανοι νησιώτες που την κατοικούν. Επισκεφτείτε το νησί της Κρήτης και αφεθείτε στην μαγεία που το περιβάλλει, ένα νησί με αμέτρητα αξιοθέατα, ονειρεμένα μέρη και μοναδικά έθιμα και συνήθειες, που είναι αδύνατον να συμπεριληφθούν σε μερικές γραμμές. Αντί να αναφερθούμε στα γνωστά που περιέχονται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, θα σας αποκαλύψουμε κάποια που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν γνωρίζουν και που σίγουρα είναι άξια να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Κάντε το δρομολόγιο Πειραιάς-Κρήτη με ακτοπλοϊκά στις καλύτερες τιμές από το aktoploika.gr