el flagen flagit flagru flag
Ακτοπλοϊκά για Πάτμο | Δρομολόγια, Εισιτήρια, Τιμές | Aktoploika.grΑκτοπλοϊκά για Πάτμο

Η Πάτμος είναι ένα ξακουστό νησί των Δωδεκανήσων το οποίο προσελκύει πλήθος πιστών και τουριστών κάθε χρόνο. Για την Πάτμο υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά καθώς και τα κοντινά νησιά. Αναζητήστε δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την μοναδική Πάτμο. Βρείτε στο Aktoploika.gr ακτοπλοϊκά για Πάτμο, χρήσιμες πληροφορίες και προτάσεις για τις διακοπές στην Πάτμο.

Πάτμος Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν τακτικά πλοία για το λιμάνι της Πάτμο και η διαδρομή με στάσεις και σε άλλα νησιά κρατάει περίπου 10 με 15 ώρες. Η τιμή ενός απλού ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ξεκινά από 20 ευρώ, ενώ το τελικό κόστος διαμορφώνεται από προσφορές και εκπτώσεις της Blue Star Ferries.

Περισσότερες πληροφορίες για το δρομολόγιο από Πειραιά για Πάτμο θα βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα.

Λιμάνι Πάτμου

Το λιμάνι του νησιού, η Σκάλα, βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Κοντά στη Σκάλα υπάρχουν αρκετές παραλίες, όπως η Άσπρη και ο Μέρικας.

Μπορείτε πλέον να κάνετε online κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Πάτμο μέσα από το Aktoploika.gr. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καλό είναι να έχετε κάνει την κράτηση σας αρκετές μέρες ή εβδομάδες νωρίτερα για να αποφύγετε τυχόν απρόοπτα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ' επιστροφής συμπεριλαμβάνουν συνήθως ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης.

Πάτμος Δρομολόγια Πλοίων

Η Πατμος εχει ακτοπλοϊκη συνδεση με τα εξης λιμανια: Πειραιάς, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κως, Λέρος, Λειψοί, Λέσβος, Λήμνος, Ρόδος, Σάμος, Σύμη, Φούρνοι, Χίος.

Τι να κάνετε στην Πάτμο

Το «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων δεν είναι άλλο από την Πάτμο. Η Πάτμος είναι γνωστή ως το νησί της Αποκάλυψης του Ιωάννη και φιλοξενεί αναρίθμητους πιστούς που επισκέπτονται το Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βέβαια η Πάτμος διαθέτει πανέμορφες παραλίες που την κάνουν ακόμα πιο προσφιλή στους επισκέπτες. Οι μικροί κολπίσκοι, οι ήσυχες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά της Πάτμου εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η Χώρα του νησιού διαθέτει αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες αλλά και μπαράκια. Η ατμόσφαιρα στο νησί είναι πάντα χαλαρή και γαλήνια και οι κάτοικοι φιλόξενοι και καταδεκτικοί.

Στην Πάτμο θα ζήσετε αξέχαστες διακοπές και θα απολαύσετε κάθε στιγμή για αυτό μην περιμένετε άλλο, κλείστε τώρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας.

Πάτμος :: Ιερή… απόλαυση!

Το ιερό νησί της Αποκάλυψης σας περιμένει για να περπατήσετε στα μονοπάτια της πίστης, για τις πανέμορφες παραλίες του, τις ξεχωριστές γεύσεις, τις κατανυκτικές λειτουργίες και την ατμόσφαιρα ηρεμίας που προσφέρει. Αξίζει να επισκεφτείτε τη Χώρα, μία από τις πλέον όμορφες του Αιγαίου, με εντυπωσιακά σπίτια και αρχοντικά, την πλατεία της Αγίας Λεβιάς και την πλατεία Λόζας ή Δημαρχείου, την Παναγία των Κοιμητηρίων και την εκκλησία της Διασώζουσας. Επισκεφθείτε επίσης το Αρχοντικό Νικολαΐδη του 18ου αιώνα, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, και την Πατμιάδα Σχολή, που οικοδομήθηκε στον βράχο της Aποκαλύψης το 1669.

Στη Σκάλα, τον πιο «τουριστικό» οικισμό του νησιού, δείτε την πλατεία με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τον φάρο και την περιοχή Κονσολάτο. Επίσης, μην παραλείψετε το Καστέλλι, τον λόφο, πάνω από τους κόλπους της Σκάλας, του Μέρικα και του Χόχλακα. Ακόμη, τον Άγιο Νικόλαο, στον Εύδηλο, που κτίστηκε το 1083, το Σταυρό, εκκλησάκι πέντε αιώνων, που βρίσκεται στο Διακόφτι. Το πιο αρχαίο Ασκηταριό ή Κάθισμα, όπως το λένε οι ντόπιοι, που βρίσκεται στην Πέτρα, στο βράχο Καλλικατσού. Τέλος, επισκεφθείτε τον Χριστό του Κάμπου,  ένα από τα πιο παλιά εκκλησάκια του νησιού.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Χαρακτηρισμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, ιδρύθηκε το 1088 και αποτελείται από κτίσματα διαφόρων εποχών διαρθρωμένα σε ένα πολυεπίπεδο και δαιδαλώδες οχυρό συγκρότημα με τείχη 15 μέτρων. Η Μονή υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει συνολικά δέκα παρεκκλήσια και 99 κελιά. Το μουσείο-οστεοφυλάκιο στεγάζεται σε παλιά κελιά μοναχών. Εδώ θα δείτε, μεταξύ άλλων, την περγαμηνή του πορφυρού κώδικα που περιέχει το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, το χρυσόβουλο του Αλεξίου Κομνηνού και την εικόνα του Χριστού Ελκόμενου. Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στα νοτιοδυτικά της Χώρας. Το «κάθισμά» της κτίστηκε το 1613, αλλά η μονή ιδρύθηκε τον 20ό αιώνα. Διαθέτει τριώροφο αμυντικό πύργο με το παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου.

Η Χώρα της Πάτμου

Top Παραλίες της Πάτμου

Η Πέτρα, το Λιβάδι, το Αγριολίβαδο και ο Κάμπος είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάτμου.

Συγκοινωνία

Υπάρχει λεωφορείο στο νησί που εκτελεί δρομολόγια από την Χώρα προς την Σκάλα και αντίστροφα αλλά και προς μερικές άλλες περιοχές της Πάτμου. Στο νησί θα βρείτε και αρκετά ταξί που θα σας μεταφέρουν εύκολα και άνετα στον προορισμό σας. Μπορείτε επιπλέον να επισκεφτείτε κάποιες από τις παραλίες του νησιού με καΐκια αλλά και να ενοικιάσετε κάποιο όχημα από τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. H Πάτμος είναι νησί με μηδενική εγκληματικότητα, φιλόξενους κατοίκους και ομαλό οδικό δίκτυο, οπότε κάθε μέσο μετακίνησης (ακόμα και το ωτοστόπ) είναι ιδανικό.

Το τοπικό δίκτυο συγκοινωνιών στηρίζεται στα πυκνά δρομολόγια λεωφορείων, με τα οποία εξυπηρετούνται οι ανάγκες όλων των οικισμών, καθώς και η πρόσβαση στις περισσότερες από τις παραλίες του νησιού. Σε εκείνες, που η πρόσβαση από ξηράς είναι αδύνατη ή επικίνδυνη, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα καϊκια. Το κόστος του εισιτηρίου των λεωφορείων δεν ξεπερνά τα 7 ευρώ, ενώ εισιτήριο μπορείτε να εκδώσετε και μέσα στο λεωφορείο. Τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται επιπλέον δρομολόγια, καθώς και κάποια προς συγκεκριμένες δημοφιλείς παραλίες.

Τα must της Πάτμου

  • Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι ο χώρος, όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική και ο χώρος μοιάζει να μιλά στην ψυχή. Στους τοίχους θα δείτε και τα αποτυπώματα του Ευαγγελιστή Ιωάννη.
  • Νοικιάστε ένα μικρό σκάφος στην παραλία της Σκάλας, που θα σας μεταφέρει στο νησάκι Μαράθι με τα κρυστάλλινα νερά και τις γραφικές ακρογιαλιές.
  • Η Λίμνη της Πέτρας είναι ένα φυσικό αξιοθέατο μοναδικής ομορφιάς με πλήθος πτηνών, που βρίσκουν καταφύγιο εκεί σχεδόν όλο τον χρόνο.
  • Το επίπεδο ποιότητας και εξυπηρέτησης στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού είναι πολύ υψηλό, όμως τα μέρη που σίγουρα ξεχωρίζουν είναι οι ψαροταβέρνες στο Διακόφτι και στην παραλία Γροίκου με φρέσκα ψάρια και χαμηλές τιμές, καθώς και το "Κτήμα Πέτρα" στην περιοχή Πέτρα με μοναδικά μαγειρευτά φαγητά από προϊόντα τοπικής παραγωγής.
  • Δοκιμάστε την παραδοσιακή συνταγή τυρόπιτας, που μοιάζει με τάρτα.

Τι να προσέξετε

Η παραλία της Λάμπης είναι ονομαστή για την ομορφιά της, που οφείλεται στα αμέτρητα χρώματα που έχουν τα βότσαλα. Τα τελευταία χρόνια έχει απαγορευτεί η συλλογή τους και ο χώρος εποπτεύεται. Στις πιο δημοφιλείς παραλίες, όπως ο Κάμπος, η Πέτρα και ο Γροίκος καλό θα ήταν να φτάσετε νωρίς το πρωί, αν θέλετε να βρείτε ξαπλώστρες και να αποφύγετε τον συνωστισμό του μεσημεριού. Σε κάποιες άλλες, όπως η Ψιλή Άμμος θα χρειαστεί να αφήσετε το όχημά σας και να περπατήσετε. Όποιες κι αν είναι οι επιλογές σας, φροντίστε να είστε ενημερωμένοι πριν ξεκινήσετε.

Καλές διακοπές στην πανέμορφη Πάτμο!!!

glaroi seaguls

eksupiretisi pelatwn gia eisitiria ploiwn

Ακτοπλοϊκά για Πάτμο και προσφορές

Αναζητήστε ολα τα δρομολόγια πλοίων και φθηνά ακτοπλοϊκά για Πάτμο μέσα από το Aktoploika.gr. Online εισιτήρια πλοίων στις καλύτερες τιμές, αναζητήστε τις ειδικές προσφορές για το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάτμος και άλλα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις ειδικά μειωμένες τιμές. Μέσα από την σελίδα μας θα βρείτε όλα τα συμβατικά πλοία για Πάτμο καθώς και ταχύπλοα (fast ferries). Φθηνά ακτοπλοϊκά για Πάτμο.