el flagen flagit flagru flag
Ιθάκη Ακτοπλοϊκά & Δρομολόγια | Εισιτήρια για Ιθάκη | Aktoploika.grΑκτοπλοϊκά για Ιθάκη

Η Ιθάκη, το ξακουστό νησί του Οδυσσέα, ανήκε στα Επτάνησα και είναι εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές στο Ιόνιο. Για την Ιθάκη υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Κεφαλονιά. Αναζητήστε δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την ομηρική Ιθάκη. Βρείτε στο Aktoploika.gr ακτοπλοϊκά για Ιθάκη, χρήσιμες πληροφορίες και προτάσεις για τις διακοπές στην Ιθάκη.

Ιθάκη Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Το κύριο δρομολόγιο είναι αυτό από και προς το λιμάνι της Σάμης στην Κεφαλονιά, τους καλοκαιρινούς μήνες όμως υπάρχουν δρομολόγια, που συνδέουν το λιμάνι με τα κοντινά νησιά. Το ταξίδι από Σάμη προς Ιθάκη διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε δρομολόγια πλοίων και από το λιμάνι της Πάτρας. Η διαδρομή Πάτρα - Ιθάκη διαρκεί περίπου 3.5 ώρες και το ακτοπλοϊκό εισιτήριο κοστίζει 14 ευρώ. Προσφορές και εκπτώσεις ακτοπλοϊκών μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα.

Λιμάνι Ιθάκης

Το Βαθύ αποτελεί την πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού, συνδέοντας την Ιθάκη με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπορείτε πλέον να κάνετε online κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Ιθάκη μέσα από το Aktoploika.gr. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καλό είναι να έχετε κάνει την κράτηση σας αρκετές μέρες ή εβδομάδες νωρίτερα για να αποφύγετε τυχόν απρόοπτα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ' επιστροφής συμπεριλαμβάνουν συνήθως ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης.

Ιθάκη Δρομολόγια Πλοίων

Εκτός από την Κεφαλλονιά και την Πάτρα, τους καλοκαιρινούς μήνες η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκά και με την Ζάκυνθο, την Κυλλήνη, τον Αστακό και την Λευκάδα (με δρομολόγια από Νυδρί ή Βασιλική).

Τι να κάνετε στην Ιθάκη

Ποτέ άλλοτε ένα τόσο μικρό μέρος δεν είχε τόση αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως ανά τους αιώνες. Η Ιθάκη, πατρίδα του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα, αλλά και γνωστή από το περίφημο ποίημα του Καβάφη, μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αποτελεί όμως σίγουρα μία αξιόπιστη λύση για ήρεμες και χαλαρές διακοπές, με πολλές εναλλακτικές λύσεις για μικρές αποδράσεις και διαδρομές σε βουνό και θάλασσα. Με αφετηρία την πρωτεύουσα Βαθύ, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του νησιού, πεζοπορία στα μονοπάτια που περπάτησε ο Οδυσσέας, ή να επισκεφτεί κάποια από τα μουσεία, τα εξωκλήσια ή τις σπηλιές του νησιού.

Ο τρόπος ζωής εδώ είναι αρκετά αργός και χαλαρός και χάρη στην φιλοξενία και την απλότητα των κατοίκων μπορεί κανείς εύκολα να μπει στους ρυθμούς και να απολαύσει τις διακοπές του, αποβάλλοντας την πίεση και το άγχος, που κουβαλάει μέσα του.  Διατηρώντας το ύφος και την αρχιτεκτονική της αναλλοίωτα, η Ιθάκη αντιστέκεται σθεναρά στις επιταγές της σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης, διαθέτοντας παράλληλα όλες τις βασικές προϋποθέσεις για άνετες και αξιόπιστες διακοπές, τόσο σε επίπεδο διαμονής, όσο και σε επίπεδο κουζίνας, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Ζώντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η πλειοψηφία των επισκεπτών, που επιλέγουν κάθε καλοκαίρι την Ιθάκη για τις διακοπές τους, σίγουρα αντιλαμβάνονται τον λόγο της επιμονής του Οδυσσέα, που για δέκα χρόνια έψαχνε τον δρόμο για τη χαμένη πατρίδα του.

Οι διακοπές στην Ιθάκη θα είναι εκπληκτικές για αυτό κλείστε τώρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας και ζήστε μοναδικές στιγμές στο υπέροχο νησί του Ιονίου

Ιθάκη: Ακολουθώντας τα βήματα του Οδυσσέα!

Η Ιθάκη οφείλει το όνομά της στον πρώτο εποικιστή της, τον αρχαίο Ίθακο. Η Ιθάκη, εκτός από αρκετά αξιοθέατα που σχετίζονται με τον Οδυσσέα, αλλά και αρκετά εκκλησάκια και αρχαιολογικούς χώρους, διαθέτει πολλά φυσικά μνημεία, ορισμένα από οποία μοναδικής ομορφιάς και αξίας. Στο Βαθύ, αξιόλογο είναι το Φρούριο, χτισμένο από τους Γάλλους το 1807, με τα δύο κανόνια του, το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα από την Γεωμετρική έως την Ρωμαϊκή Περίοδο, το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο και η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει κι ένας πίνακας του Ελ Γκρέκο.

Αφήνοντας το Βαθύ, αξίζει σίγουρα να επισκεφτούμε το Παλάτι του Οδυσσέα, κοντά στο Σταυρός. Η πλειοψηφία των αρχαίων κτισμάτων έχει μισογκρεμιστεί, υπάρχει όμως μια λεπτομερής μακέτα του χώρου στην πλατεία του Σταυρού, απ' την οποία μπορούμε να πάρουμε μια σαφή εικόνα. Λίγο πιο έξω από το Βαθύ υπάρχει το Σπήλαιο των Νυμφών ή Μαρμαροσπηλιά, με δύο εισόδους, μία για τους θεούς και μία για τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον μύθο. Η Ακρόπολη των Αλαλκομενών, ή Κάστρο του Οδυσσέα, χτισμένη στην κορυφή του λόφου του Αετού, σε υψόμετρο 378 μέτρων, προσφέρει μοναδική θέα στην Β. Ιθάκη και την Α. Κεφαλλονιά. Ένα άλλο αξιόλογο αξιοθέατο είναι η Παλαιοχώρα ή Κουκουβάτα, αρχαίος οικισμός με πολλά ερείπια κατοικιών και βυζαντινών εκκλησιών, ο οποίος κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ο σημαντικότερος οικισμός της Ιθάκης. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, χτισμένο μέσα σε βράχο, κοντά στον Μαραθιά, το Σπήλαιο Ρίζες, μετά το χωριό Περαχώρι, το Σπήλαιο Λοΐζου, έξω από τον Σταυρό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σταυρού, με εκθέματα από την Πρωτο-ελλαδική έως και την Ρωμαϊκή Περίοδο, το Σπίτι του Καραϊσκάκη στο Κιόνι, όπου εκεί έζησε ο μεγάλος οπλαρχηγός μέχρι το 1821, και το Υπαίθριο Μουσείο, πριν τον Κάλαμο, με αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων και άλλων.

Για το τέλος αφήσαμε δύο αξιοθέατα, μοναδικά στο είδος τους, που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε. Οι Πυραμίδες, στο χωριό Εξωγή, είναι τάφοι κτισμένοι με μυλόπετρες, τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη. Επίσης, στο χωριό Ανωγή, τα Μενίρ, τεράστιοι ογκόλιθοι, με τον μεγαλύτερο να έχει ύψος 9 μέτρα, μοιάζουν σαν να έχουν λαξευτεί και τοποθετηθεί από ανθρώπινο χέρι, προκαλώντας την απορία και τον θαυμασμό των επισκεπτών. Όποιες κι αν είναι οι επιλογές σας, η πατρίδα του Οδυσσέα εγγυάται αξέχαστες εμπειρίες και μοναδικές εικόνες στα μέρη που περπάτησε ο μεγάλος Ομηρικός ήρωας.

Σμαραγδένια νερά στην Ιθάκη

Top Παραλίες της Ιθάκης

Αν και είναι ένα πολύ μικρό σε έκταση νησί, διαθέτει πάνω από είκοσι παραλίες, οι περισσότερες απομονωμένες και χωρίς κάποια υποδομή ή άλλη ανθρώπινη παρέμβαση και κάποιες άλλες δυσπρόσιτες. Εν τούτοις, η απαράμιλλη ομορφιά τους, με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους από τη μια και το καταπράσινο αλλά και βραχώδες φυσικό τοπίο από την άλλη, εγγυάται αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το Φιλιατρό, μια αρκετά δημοφιλή παραλία δίπλα στο Βαθύ, το Γιδάκι, δίπλα στο λιμάνι του Βαθιού, προσβάσιμη μόνο με καραβάκι, την Λούτσα, επίσης δίπλα στο λιμάνι, την Δεξά, μια αρκετά ρηχή παραλία, το Σαρακήνικο, δίπλα στην παραλία Φιλιατρού, το Περιβόλι, αρκετά ερημική, την Φωκότρυπα, προσβάσιμη μόνο από ένα στενό μονοπάτι, το Κεραμαργειό, τις Αφάλες, την Συκιά, στη ρίζα ενός μεγάλου βράχου με ίσκιο όλη την ημέρα, τον Μάρμακα, που οφείλει το όνομά του στα κατάλευκα βότσαλα, που θυμίζουν μικρά κομματάκια από μάρμαρο και την παραλία του Σκίνου, μια απόμερη παραλία, στενή, με άμμο και βότσαλα, στην οποία δεν αποκλείεται να συναντήσετε κάποιον διάσημο, να απολαμβάνει το μπάνιο του.

Συγκοινωνία

Οι κύριοι τρόποι μετακίνησης στο νησί είναι με λεωφορεία, που εκτελούν δρομολόγια από το βαθύ προς όλα τα χωριά, και με αυτοκίνητο ή σκούτερ, που μπορείτε να νοικιάσετε σε ένα γραφείο ενοικιάσεων. Υπάρχει επίσης η εναλλακτική, και πιο ρομαντική, λύση του ποδηλάτου, καθώς η Ιθάκη είναι μικρό νησί και όλες οι αποστάσεις είναι σχετικά σύντομες. Η Ιθάκη είναι αρκετά μικρό νησί, για να μετακινηθεί κάποιος με λεωφορείο, εν τούτοις, εάν έχετε μόλις φτάσει στο λιμάνι και προορισμός σας είναι κάποια μικρή πανσιόν μακριά από το Βαθύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα τοπικά λεωφορεία, που συνδέουν το λιμάνι με τα χωριά στην ενδοχώρα, έχοντας υπόψιν, πως η Ιθάκη διαθέτει στενούς δρόμους με αρκετές στροφές, οπότε για μια διαδρομή ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο. Λόγω της μικρής επισκεψιμότητας και των ελάχιστων αναγκών, τα λεωφορεία εδώ δεν είναι ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί, αλλά οι διαδρομές είναι τόσο σύντομες, που δεν θα προλάβετε να ενοχληθείτε. Η αφετηρία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ, ενώ το κόστος του εισιτηρίου δεν υπερβαίνει τα 2,50 ευρώ.

Τα must της Ιθάκης

  • Εξερευνήστε το "Σπήλαιο των Νυμφών", στο οποίο σύμφωνα με τον μύθο ο Οδυσσέας έκρυψε τα δώρα των Φαιάκων, μόλις γύρισε στην Ιθάκη. Πρόκειται για μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, που προσφέρεται για πεζοπορία.
  • Απολαύστε την εκπληκτική θέα από τον παλιό ανεμόμυλο στο χωριό Φρίκες.
  • Φροντίστε να δοκιμάσετε κάποια από τις σπεσιαλιτέ του νησιού μαγειρεμένη σε τσερέπα. Ξακουστό είναι το κοτόπουλο στην τσερέπα στην ταβέρνα "Κατίνα" στο Περαχώρι. Η τσερέπα είναι ένα παραδοσιακό χάλκινο σκεύος, που θυμίζει ταψί και χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
  • Όλες οι ταβέρνες και τα εστιατόρια προσφέρουν πολλές επιλογές από την Ελληνική Κουζίνα, όμως το καλύτερο κοντοσούβλι θα το βρείτε στην ταβέρνα "Ζώης" στο Βαθύ.
  • Στον "Τσιριμπή", λίγο έξω από το Βαθύ, στον δρόμο προς Λούτσα, μπορείτε να δειπνήσετε κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η ποικιλία ψαρικών είναι το must του καταστήματος, με ψάρια ψημένα στη σχάρα και γεμισμένα με σκόρδο.
  • Δοκιμάστε το "ροβανί", το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης φτιαγμένο με ρύζι, λάδι και μέλι.

Τι να προσέξετε

Οι περισσότερες παραλίες αποτελούνται ή πλαισιώνονται από βράχους. Κατά τις μετακινήσεις σας εκεί φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια, καθώς το περπάτημα με σαγιονάρες ή σανδάλια είναι κουραστικό και επικίνδυνο. Εφόσον αποφασίσετε να μετακινείστε στο νησί με κάποιο μέσο (αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο) να είστε πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση και να μην αναπτύσσετε μεγάλη ταχύτητα. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου θα δείτε να πετάγονται μπροστά σας κατσίκια, μετά από στροφές ή μέσα από θάμνους, που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο.

Καλές Διακοπές στην Ομηρική Ιθάκη!!!

glaroi seaguls

eksupiretisi pelatwn gia eisitiria ploiwn

Ακτοπλοϊκά για Ιθάκη και προσφορές

Αναζητήστε ολα τα δρομολόγια πλοίων και φθηνά ακτοπλοϊκά για Ιθάκη μέσα από το Aktoploika.gr. Online εισιτήρια πλοίων στις καλύτερες τιμές, αναζητήστε τις ειδικές προσφορές για το δρομολόγιο Κεφαλονιά - Ιθάκη και άλλα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις ειδικά μειωμένες τιμές. Μέσα από την σελίδα μας θα βρείτε όλα τα συμβατικά πλοία για Ιθάκη καθώς και ταχύπλοα (fast ferries). Φθηνά ακτοπλοϊκά για Ιθάκη.