el flagen flagit flagru flag
Κεφαλονιά Δρομολόγια & Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια | Aktoploika.grΑκτοπλοϊκά για Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων και υπόσχεται να καλύψει κάθε απαίτησει για τις διακοπές σας. Για την Κεφαλονιά υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Κυλλήνη καθώς και τα κοντινά νησιά. Αναζητήστε δρομολόγια πλοίων και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την μοναδική Κεφαλονιά. Βρείτε στο Aktoploika.gr ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά, χρήσιμες πληροφορίες και προτάσεις για τις διακοπές στην Κεφαλονιά.

Κεφαλονιά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια - Λιμάνια Κεφαλονιάς

Λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, αλλά και της γεωγραφικής της θέσης, η Κεφαλονιά διαθέτει ίσως τα περισσότερα λιμάνια από κάθε άλλο ελληνικό νησί, εξαιρουμένης της Κρήτης. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν δρομολόγια από Πάτρα, Ιθάκη, Μπάρι (Ιταλία), Μπρίντιζι (ιταλία) και Αστακό προς το λιμάνι της Σάμης στην Κεφαλονιά ενώ από το λιμάνι της Κυλλήνης διεξάγονται δρομολόγια προς Αργοστόλι, Ληξούρι και Πόρο. Τέλος, από το Σχινάρι Ζακύνθου υπάρχουν συχνά δρομολόγια προς την Πεσάδα, στη νότια πλευρά του νησιού, ενώ από την Βασιλική της Λευκάδας υπάρχει ανάλογο δρομολόγιο προς το Φισκάρδο. Όλα τα λιμάνια πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις για άνετη και ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση. Λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να κλείσετε online τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας μέσα από το Aktoploika.gr και τότε το ταξίδι σας θα είναι ακόμα πιο άνετο και ξέγνοιαστο.

Ενδεικτικά, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το δρομολόγιο Κυλλήνη - Πόρος και πληροφορίες για προσφορές και εκπτώσεις ακτοπλοϊκών, στις αντίστοιχες σελίδες.

Μπορείτε πλέον να κάνετε online κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Κεφαλονιά μέσα από το Aktoploika.gr. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καλό είναι να έχετε κάνει την κράτηση σας αρκετές μέρες ή εβδομάδες νωρίτερα για να αποφύγετε τυχόν απρόοπτα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ' επιστροφής συμπεριλαμβάνουν συνήθως ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης.

Κεφαλονιά Δρομολόγια Πλοίων

Η Κεφαλονιά έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πάτρα, Κυλλήνη, Ιθάκη, Μπάρι (Ιταλία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Αστακός, Σχινάρι Ζακύνθου και Βασιλική Λευκάδας.

Τι να κάνετε στην Κεφαλονιά

Παρά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες της και την συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητά της, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, η Κεφαλονιά, έχει κατορθώσει να διατηρήσει αναλλοίωτη την ταυτότητά και τη φυσική ομορφιά της. Άλλοτε μυστηριακή και απόκοσμη, άλλοτε απαστράπτουσα και εκθαμβωτική, με μεγάλη γκάμα και ατέλειωτες αντιθέσεις χρωμάτων και σχημάτων, καταφέρνει να κλέψει την ματιά και την καρδιά κάθε επισκέπτη. Γι' αυτό και αποτελεί ένα από τα νησιά μας με τους πιο φανατικούς επισκέπτες, οι οποίοι επιστρέφουν ξανά και ξανά, για να ξαναγευτούν τα φυσικά της κάλλη και να ανακαλύψουν κάθε φορά και ένα επιπλέον κομμάτι από την κρυμμένη γοητεία της.

Διασχίζοντας την ενδοχώρα από Ανατολή προς Δύση και από Βορρά προς Νότο, έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε περισσότερα από ένα νησιά, καθώς οι εναλλαγές στο τοπίο είναι απότομες αλλά και εντυπωσιακές. Το μυστηριακό τοπίο των Σπηλαίων στα ανατολικά με θέα την Ιθάκη του Οδυσσέα, ο Αίνος το κατάφυτο αλλά και κατάμαυρο όρος, που δεσπόζει στο μέσον του νησιού, οι ασβεστολιθικοί σχηματισμοί στα δυτικά και βόρεια κομμάτια, οι βραχώδεις απόκρημνες ακτές στα βόρεια, που διακόπτονται από μικρές ή μεγαλύτερες παραλίες με λευκά βότσαλα και βράχια και το ήπιο αμμώδες τοπίο των νοτίων ακτών, όλα αυτά τα φυσικα τοπία συνθέτουν ένα μωσαϊκό απαράμιλλης ομορφιάς και γοητείας στα ματιά ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Όλα αυτά, ποτισμένα με το χρυσό νέκταρ του νησιού, την περίφημη Ρομπόλα, καθιστούν την Κεφαλλονιά έναν μικρό παράδεισο επί Γης.

Οι διακοπές στην Κεφαλονιά θα είναι εκπληκτικές για αυτό κλείστε τώρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας και ζήστε μοναδικές στιγμές στο υπέροχο νησί του Ιονίου.

Κεφαλονιά: μυστηριώδης και εκθαμβωτική

Η Κεφαλονιά πήρε το όνομά της από τον αρχαίο βασιλιά Κέφαλο, τον πρώτο μιας σειράς μοναρχών και κατακτητών, που πέρασαν, αφήνοντας ο καθένας ανεξίτηλο το σημάδι του. Τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς τόσα πολλά, που είναι αδύνατον να περιγραφούν σε λίγες γραμμές. Οι Καταβόθρες, στην δυτική πλευρά, 2 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, που έρχονται να δουν τα νερά να εξαφανίζονται κοντά στην ακτή, για να καταλήξουν κάμποσα χιλιόμετρα μακριά, στο Σπήλαιο της Μελισσάνης (κεντρική φωτογραφία), στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στη Σάμη. Το σπήλαιο αυτό συνδέεται με τον μύθο της νύμφης Μελισάνθης, η οποία αυτοκτόνησε στη λίμνη του σπηλαίου, όταν ο θεός Πάνας αρνήθηκε τον έρωτά της. Το σπήλαιο δεν διαθέτει οροφή και οι χρωματισμοί που δημιουργούν οι ακτίνες του ήλιου τις μεσημεριανές ώρες, είναι μοναδικοί. Λίγο πιο δίπλα, το Σπήλαιο Δρογαράτης, ηλικίας άνω των 100.000.000 ετών, φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική του.

Πάνω από το χωριό Περατάτα, 5 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, βρίσκεται το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο τον 13ο αιώνα, σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού μπορεί να δει κανείς, τους πύργους, τις πολεμίστρες, τα παρατηρητήρια και μέρος των τειχών. Σύμφωνα με τους ντόπιους, συνδέεται με το Αργοστόλι με υπόγεια σήραγγα. Η Γέφυρα De Bosset συνδέει τη λιμνοθάλασσα του Κούταβου με την απέναντι πλευρά του κόλπου. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πεζόδρομος. Η Μονή των Κηπουραίων, 15 χιλιόμετρα από το Ληξούρι, χτισμένη 90 μέτρα πάνω από την θάλασσσα, στην άκρη του γκρεμού, κόβει την ανάσα με την απόκοσμη θέα. Τέλος, στους οικισμούς της Αρχαίας Σάμης και της Αρχαίας Κράνης οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν πλήθος αρχαίων οικισμών με μυκηναϊκούς τάφους και αρκετούς αρχαιοελληνικούς ναούς, με πιο σημαντικό αξιοθέατο τα Κυκλώπεια Τείχη στην Αρχαία Κράνη.

Η «Κεφαληνιακή Ελάτη» ή αλλιώς «μαύρο έλατο», ένα είδος αρκετά σπάνιο, με σκούρο πράσινο χρώμα, δίνει στον Αίνο, το μοναδικό βουνό στο νησί και ψηλότερο στα Επτάνησα, την εικόνα ενός μαύρου βουνού, γι' αυτό και οι Ενετοί το ονόμασαν «Monte Nero», δηλαδή Μαύρο Βουνό. Το θέαμα είναι υποβλητικό και καθιστά την Κεφαλονιά το μοναδικό ελληνικό νησί με ελατοδάσος. Για το τέλος αφήσαμε το περίφημο κρασί Ρομπόλα, με το χρυσαφένιο χρώμα, ανακηρυγμένο ως μία από τις τρεις καλύτερες ποικιλίες λευκού κρασιού παγκοσμίως. Τα αμπέλια από τα οποία καλλιεργείται η Ρομπόλα βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, γνωστή ως «ζώνη της Ρομπόλας». Η περιοχή αυτή εκτείνεται από την κοιλάδα των Ομαλών μέχρι τα όρια του Αίνου. Παρατηρώντας κανείς τα αμπέλια, νομίζει πως είναι φυτεμένα πάνω σε πέτρες, λόγω των ασβεστολιθικών πετρωμάτων της περιοχής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, στους οποίους οφείλεται η ιδιαίτερη γεύση του. Αυτά είναι μόνο ένα μέρος από όσα μπορείτε να δείτε, να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε, αν επισκεφτείτε την Κεφαλονιά, έναν ανεξάντλητο παράδεισο που δεν παύει να εκπλήσσει και να συναρπάζει, όσες φορές κι αν την επισκεφτεί κανείς.

ήρεμη κρυστάλλινη θάλασσα στην Κεφαλονιά

Top Παραλίες της Κεφαλονιάς

Η Κεφαλονιά διαθέτει αμέτρητες, υπέροχες παραλίες, κάποιες από τις οποίες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο με τις ομορφότερες παραλίες παγκοσμίως. Η παραλία του Μύρτου, με το ημικυκλικό σχήμα, πλαισιωμένη από λόφους και απόκρημνα βράχια και η  Έμπλυση, με τα λευκά βότσαλα και τα βράχια, που θυμίζει σε άλλους τροπικό και σε άλλους σεληνιακό τοπίο, είναι δύο από αυτές. Άλλες παραλίες είναι αυτές της Αντίσαμου, κοντά στη Σάμη με θέα την Ιθάκη, το Φώκι, κοντά στο Φισκάρδο, που οφείλει το όνομά της στην παρουσία της φώκιας Μονάχους-Μονάχους εκεί, η Σκάλα, αμμώδης παραλία κοντά στον κόλπο της Μούντα και το Ξι με την περίφημη κόκκινη άμμο, χρώμα το οποίο οφείλει στις ποσότητες αργίλου που περιέχονται. Άλλες παραλίες είναι η Αγία Ευφημία και η Πλατιά Άμμος στο Βόρειο τμήμα του νησιού και οι Πετανοί κι ο Μέγας Λάκκος στο Νότιο τμήμα.

Συγκοινωνία

Ο σταθμός λεωφορείων βρίσκεται στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού. Από εκεί υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων για τα περισσότερα χωριά του νησιού. Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, η ενός σκούτερ. Η πόλη του Αργοστολίου συνδέεται με το Ληξούρι και ακτοπλοϊκά, με τοπικό φέρυ, με συχνότητα δρομολογίων κάθε μισή ώρα το καλοκαίρι και κάθε μια ώρα το χειμώνα. Το φέρυ ξεκινάει δίπλα από το λιμεναρχείο στο Αργοστόλι και φτάνει στον κόλπο του Ληξουρίου σε περίπου είκοσι λεπτά. Η μετακίνηση επιβατών στο νησί της Κεφαλλονιάς γίνεται διά μέσου των τριών κύριων σταθμών λεωφορείων στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και την Σάμη, από τους οποίους ξεκινούν δρομολόγια προς τα περισσότερα χωριά και οικισμούς του νησιού, τα οποία αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φτάνοντας κανείς με το πλοίο στη Σάμη, μπορεί να επιβιβαστεί σε ένα από τα λεωφορεία με προορισμό το Αργοστόλι, το Ληξούρι, τα Σβορωνάτα και το Φισκάρδο, με στάσεις σε όλα τα ενδιάμεσα χωριά. Ο κεντρικός σταθμός του νησιού βρίσκεται στο Αργοστόλι, 100 μ. Ανατολικά από τον επαρχιακό δρόμο (γέφυρα) Αργοστολίου Δράπανου. Εισιτήρια μπορούν να εκδοθούν και μέσα στο λεωφορείο, ενώ μπορείτε να κάνετε και online κράτηση στο www.ktelkefalonias.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 1 έως 9,50 ευρώ, αναλόγως του προορισμού.

Τα must της Κεφαλονιάς

  • Ένα από τα μυστικά του νησιού, που λίγοι επισκέπτες ανακαλύπτουν, είναι το μικρό λιμάνι Πόρτο Αθέρας στη βόρεια πλευρά της πόλης του Ληξουρίου. Απολαύστε την αμμουδιά επιλέξτε μία από τις δύο ψαροταβέρνες για φρέσκο ψάρι.
  • Επισκεφτείτε τον Βοτανικό Κήπο, δύο χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι. Ίσως το ομορφότερο σημείο του νησιού για περιπάτους σε μονοπάτια που περνούν δίπλα από κάθε είδος δέντρων, κρυμμένες γωνιές με αγριολούλουδα, αρωματικά φυτά, κάποια από αυτά σπάνια, τρεχούμενα νερά, γεφύρια και λιμνούλες.
  • Εάν σας αρέσουν τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, σίγουρα θα λατρέψετε το "Κτήμα Farm Out". Εκεί θα ξεναγηθείτε στις βιολογικές καλλιέργειες, θα δοκιμάσετε σοδειές γεμάτες άρωμα και γεύση και θα μπορέσετε να προμηθευτείτε ό,τι βάζει ο νους σας, από προϊόντα συσκευασμένα, παρθένο ελαιόλαδο και κρασί, μέχρι γλυκά φτιαγμένα με φρούτα. Πριν πάτε, φροντίστε να έχετε κλείσει ένα ραντεβού στο τηλέφωνο 26710-26513.
  • Ευκαιρίες για μια βαρκάδα θα έχετε πολλές, όμως καμία δεν συγκρίνεται με εκείνη στη Λίμνη Μελισσάνη. Ο βαρκάρης έχει πολλές ιστορίες και μύθους, για να διηγηθεί, και μπορεί να σας τραγουδήσει μία καντάδα, αν τού το ζητήσετε.
  • Ζήστε μία ή περισσότερες από τις μαγικές εμπειρίες που προσφέρει κάθε καλοκαίρι το Saristra Festival, το οποίο διεξάγεται σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό, την Παλιά Βλαχάτα.
  • Απολαύστε μία ταινία με φόντο την απεραντοσύνη του Ιονίου. Το SeaNema Open Air Festival διοργανώνει προβολές ταινιών, μετατρέποντας τις παραλίες του νησιού σε καλοκαιρινά σινεμά!
  • Βιώστε μία μοναδική εμπειρία, κάνοντας φυσικό "σπα" στις παραλίες Μεγάλος Λάκκος και Ξι. Εκεί θα βρείτε βράχους γεμάτους άργιλο, τον οποίο μπορείτε να απλώσετε στο σώμα σας και αναζωογονηθείτε.
  • Ζητήστε να δοκιμάσετε την σπεσιαλιτέ του νησιού, την περίφημη κεφαλονίτικη κρεατόπιτα. Σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια και τις ταβέρνες και σε πολλά καταστήματα ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Τι να προσέξετε

Η οδήγηση στο νησί κρύβει πλήθος συγκινήσεων, αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις, αν είστε απρόσεκτοι ή αφηρημένοι. Προσοχή στα κοπάδια με κατσίκια, που πετάγονται κάθε τόσο στο δρόμο. Σε αρκετά σημεία θα είστε αναγκασμένοι να οδηγείτε με μικρή ταχύτητα και σε ουρά πίσω από άλλα οχήματα. Ξεχάστε τις προσπεράσεις και χαλαρώστε, είστε σε διακοπές. Στις δημοφιλείς παραλίες, όπως ο Μύρτος, καλό θα ήταν να πάτε νωρίς το πρωί, για να γλιτώσετε την κίνηση στο δρόμο, να βρείτε καλή θέση για να παρκάρετε και μία ακόμα καλύτερη για να βολευτείτε στην παραλία. Ενημερωθείτε για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε παραλία, πριν την επισκεφτείτε, ιδιαίτερα αν υπάρχουν ηλικιωμένοι ή μικρά παιδιά στην παρέα. Κάποιες από αυτές είναι δυσπρόσιτες, σε άλλες θα χρειαστεί να περπατήσετε κάμποση ώρα, ενώ ορισμένες είναι αρκετά βαθιές και έχουν θαλάσσια ρεύματα.

Καλές Διακοπές!!!

glaroi seaguls

eksupiretisi pelatwn gia eisitiria ploiwn

Ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά και προσφορές

Αναζητήστε ολα τα δρομολόγια πλοίων και φθηνά ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά μέσα από το Aktoploika.gr. Online εισιτήρια πλοίων στις καλύτερες τιμές, αναζητήστε τις ειδικές προσφορές για το δρομολόγιο Κυλλήνη - Κεφαλονιά και άλλα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις ειδικά μειωμένες τιμές. Μέσα από την σελίδα μας θα βρείτε όλα τα συμβατικά πλοία για Κεφαλονιά καθώς και ταχύπλοα (fast ferries). Φθηνά ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά.