el flagen flagit flagru flag
Ακτοπλοϊκά & Δρομολόγια Πλοίων για Κέρκυρα Online | Aktoploika.grΑκτοπλοϊκά για Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ανεπτυγμένα νησιά των Επτανήσων και ιδανικός προορισμός για διακοπές. Για την Κέρκυρα υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα καθώς και τα κοντινά νησιά.

Αναζητήστε δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την πανέμορφη Κέρκυρα. Βρείτε στο Aktoploika.gr ακτοπλοϊκά για Κέρκυρα, χρήσιμες πληροφορίες και προτάσεις για τις διακοπές στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Η Κέρκυρα συνδέεται ακτοπλοϊκά με την ηπειρωτική Ελλάδα, τα υπόλοιπα Επτάνησα αλλά και την Ιταλία. Φυσικά, δεν μπορεί κάποιος να κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς-Κέρκυρα με πλοίο, όμως μπορεί να μεταβεί από την Αθήνα στην Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα και να ταξιδέψει από εκεί για το ειδυλλιακό νησί.

Μπορείτε εύκολα, λοιπόν, να ταξιδέψετε στην Κέρκυρα με πλοίο (εκτός από την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα), από την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τους Παξούς, καθώς και από την Ανκόνα, το Μπάρι, Μπρίντιζι της Ιταλίας και το λιμάνι των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, μπορείτε ακόμα να κλείσετε online ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κέρκυρα αποκλειστικά μέσα από το Aktoploika.gr, ώστε να έχετε εξασφαλισμένη τη διαδρομή σας. Επιλέξτε απλώς το λιμάνι αναχώρησης που σας εξυπηρετεί και ανακαλύψτε την ομορφιά της Κέρκυρας!

Εισητήρια για Κέρκυρα: Τιμές & Προσφορές

Μπορείτε να εξερευνήσετε την Κέρκυρα με ακτοπλοϊκά σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Για παράδειγμα, για το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, οι τιμές ξεκινούν από τα 5.60€.

Βέβαια, το ταξίδι στην Κέρκυρα με πλοίο μπορεί να γίνει και πιο ακριβό, ανάλογα τον τύπο του πλοίου, τη θέση που έχετε επιλέξει (αεροπορική, κατάστρωμα) και το αν ταξιδεύετε με όχημα ή χωρίς.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην τιμή των ακτοπλοϊκών παίζει και το λιμάνι αναχώρησης. Το κόστος εισιτηρίων για Κέρκυρα από την Ηγουμενίτσα δεν είναι το ίδιο με αυτό του δρομολογίου Ιταλία-Κέρκυρα.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα και οι προσφορές σε ακτοπλοϊκά που ανακοινώνουν οι εταιρείες, οπότε έχετε το νου σας στις σελίδες μας για να κλείσετε τα πιο οικονομικά εισιτήρια για Κέρκυρα.

Μπορείτε πλέον να κάνετε online κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Κέρκυρα μέσα από το Aktoploika.gr. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καλό είναι να έχετε κάνει την κράτηση σας αρκετές μέρες ή εβδομάδες νωρίτερα για να αποφύγετε τυχόν απρόοπτα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ' επιστροφής συμπεριλαμβάνουν συνήθως ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης.

Κέρκυρα Δρομολόγια Πλοίων

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η Κέρκυρα έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Παξούς, Ανκόνα (Ιταλία), Μπάρι (Ιταλία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Αγίους Σαράντα (Αλβανία).

Το δρομολόγιο από Πάτρα διαρκεί περίπου 5 ώρες, από Ηγουμενίτσα μιάμιση ώρα, από Κεφαλονιά 3 ώρες, από Ζάκυνθο 4 ώρες και από Παξούς μισή ώρα. Τα δρομολόγια από Ανκόνα και Αγίους Σαράντα διαρκούν 5 ώρες και 25 λεπτά αντίστοιχα.

Οι εταιρείες που εκτελούν συνήθως τα δρομολόγια για Κέρκυρα είναι οι Anek Lines και οι Kerkyra Seaways, μεταξύ άλλων.

Ταξιδέψτε, λοιπόν, στην Κέρκυρα και όλο το Ιόνιο με ακτοπλοϊκά από το Aktoploika.gr στις καλύτερες τιμές.

Πώς αλλιώς να ταξιδέψετε στην Κέρκυρα

Υπάρχει επίσης και η επιλογή να ταξιδέψει κανείς αεροπορικώς από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Επίσης, τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές αεροπορικές εταιρείες ναυλώνουν πτήσεις τσάρτερ από μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού.

Τι να κάνετε στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους γνωστότερους πρεσβευτές του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Με έντονες Ενετικές, Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές, τόσο στην αρχιτεκτονική, όσο και στην κουζίνα, αλλά και στον τρόπο ζωής των κατοίκων της, συνδυάζει τις Μεσογειακές ομορφιές, που συναντά κανείς σε όλα τα Ελληνικά νησιά, με την κοσμοπολίτικη ζωή ενός θέρετρου του Δυτικού κόσμου.

Τα αμέτρητα αξιοθέατα, τόσο στην πόλη της Κέρκυρας, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια του νησιού, οι δεκάδες παραλίες, άλλες κοσμικές, άλλες απόμερες, η ανεξάντλητη γκάμα τοπικών εδεσμάτων και γλυκών, αλλά και η πλούσια μουσική της παράδοση, συνεπαίρνουν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο, όπου όλες οι πολιτισμικές κοιτίδες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (Ενετοκρατία, Μεσαίωνας, Αναγέννηση, Belle Époque κ.α.) συναντιούνται εδώ, αφήνοντας η κάθε μία το δικό της σημάδι.

Και φυσικά, αυτή η λάμψη και η μοναδικότητα της Κέρκυρας δε θα μπορούσε, παρά να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς διάσημους της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κοινότητας, πολιτικούς, μεγιστάνες και άλλους, που επιλέγουν αυτόν τον τόπο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Έτσι, ανάμεσα στους περιπάτους στα καντούνια της πόλης και του κήπους του Μον Ρεπό, μπορεί να βρεθείτε να περπατάτε δίπλα – δίπλα με έναν διάσημο αστέρα του Χόλυγουντ, ή να βρεθείτε ξαπλωμένοι σε μια ξαπλώστρα, δίπλα σε έναν διάσημο ροκ τραγουδιστή, στην παραλία της Γλυφάδας, απολαμβάνοντας κι οι δυο τον ίδιο ήλιο. Ή, αν γραφτό, να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας, στο μαγευτικό Κανάλι του Έρωτα.

Κι αν ακόμη τίποτε από αυτά δε συμβεί, να είστε σίγουροι, πως την ημέρα της αναχώρησής σας ένα αίσθημα πρόωρης νοσταλγίας θα σας καταλάβει, αφήνοντας πίσω σας την Αρχόντισσα του Ιονίου, την όμορφη Κέρκυρα.

Οι διακοπές στην Κέρκυρα θα είναι εκπληκτικές για αυτό κλείστε τώρα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κέρκυρα και ζήστε μοναδικές στιγμές στο υπέροχο νησί των Φαιάκων.

Κέρκυρα: ένα ταξίδι στον χρόνο

Δύο είναι οι επικρατέστερες εκδοχές σχετικά με το πως προήλθε το όνομα «Κέρκυρα». Κατά την πρώτη, ο θεός Ποσειδώνας αγάπησε τη νύμφη Κέρκυρα, κόρη του ποταμού Ασωπού,  την έφερε στο νησί και του έδωσε το όνομά της. Από τον έρωτά τους γεννήθηκε ο Φαίακας, ο μυθικός γενάρχης των Φαιάκων.

Κατά άλλους, ο μύθος της νύμφης Κέρκυρας συνδέεται ετυμολογικά με την λέξη «Κορυφώ», η οποία προέρχεται από την αρχαία λατινική Corfu, όνομα το οποίο οφείλεται στην ονομασία της ακρόπολης που βρίσκεται απέναντι από τη σημερινή πρωτεύουσα.

Η Κέρκυρα αποτελεί ένα πολυπολιτισμικό μέρος, όπου έθνη, πολιτισμοί και τάσεις από διαφορές εποχές της Παγκόσμιας Ιστορίας συνυπάρχουν αρμονικά, χαρίζοντας στον επισκέπτη έντονες συγκινήσεις.

Η πόλη της Κέρκυρας σίγουρα θα σας μαγέψει με τα Ενετικά και νεοκλασικά της κτίρια, την κεντρική της πλατεία Σπινιάδα, την μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, το Μέγαρο Καποδίστρια, το Κανόνι, το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, και το Παλαιό Φρούριο ή αλλιώς Φορτσέτα.

Εδώ στεγάζονται το Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας, η Κεντρική Βιβλιοθήκη, η Βυζαντινή Συλλογή, ενώ πιο δίπλα θα θαυμάσετε τον Φάρο της πόλης και τον Πύργο του Μεγάλου Ρολογιού. Εννέα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, το Αχίλλειο, χτισμένο το 1890 για την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αυστρίας, με τον καταπράσινο κήπο στολισμένο με πολύχρωμες βουκαμβίλιες κι επιβλητικούς φοίνικες, αλλά και την εσωτερική του διακόσμηση με αμέτρητα γλυπτά και εξαιρετικούς πίνακες, θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή.

Έξω από την πόλη οι επιλογές είναι εξίσου πολλές. Οι κυριότερες είναι το Ποντικονήσι, με τη Μονή Παναγίας των Βλαχερνών, τα Ρωμαϊκά Λουτρά στην Αχαράβη, η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη, το Δάσος του Αρκουδίλα και τέλος το Κανάλι του Έρωτα (Canal d' Amour) δίπλα στην παραλία Σιδαρίου, ένας σχηματισμός από φιόρδ μπροστά στην ακτή. Εκεί, όπως αναφέρει ο μύθος, εάν ένας κολυμβητής μπει από την μια μεριά των φιόρδ, θα συναντήσει το ταίρι των ονείρων του στην άλλη πλευρά.

Η μουσική παράδοση της Κέρκυρας είναι ένας ακόμη παράγοντας, που κάνει αυτό το νησί ξεχωριστό. Περπατώντας κανείς στα καντούνια (στενά δρομάκια) της πόλης, σίγουρα θα συναντηθεί με κάποια από τις Φιλαρμονικές του νησιού, ενώ τις βραδινές ώρες όλο και κάπου θα ακούσετε κάποια καντάδα (παραδοσιακά ερωτικά τραγούδια με συνοδεία κιθάρας) από κάποια παρέα ντόπιων.

Η Κέρκυρα, παρ' ότι αποτέλεσε πέρασμα και σημείο συνύπαρξης διαφόρων ετερόκλητων πολιτισμών ανά τους αιώνες, κατάφερε να διατηρήσει την ταυτότητα και τη λάμψη της, κρατώντας ζωντανή την δόξα του παρελθόντος, αλλά και κατορθώνοντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών.

Ένας τόπος πολυσυλλεκτικός, κατάλληλος για κάθε είδους διακοπών, από την αίγλη των πολυτελών ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, μέχρι τα μπαρ της Παλαιοκαστρίτσας, χτισμένα μέσα στα βράχια, κι από την πολύβουη κοσμική Γλυφάδα, μέχρι το ρομαντικό Κανάλι του Έρωτα, ένας τόπος για όλες τις εποχές, ένας τόπος για όλες τις διακοπές.

Η παραλία της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα

Top Παραλίες της Κέρκυρας

Οι παραλίες της Κέρκυρας είναι τόσες πολλές, που είναι αδύνατον να αναφερθούν σε λίγες γραμμές. Μόνο αυτές που έχουν βραβευτεί με την Γαλάζια Σημαία, ξεπερνούν τις 30.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την κοσμική Πλαζ του Μον Ρεπό, την Παλαιοκαστρίτσα, την Γλυφάδα (με αρκετούς διάσημους λουόμενους), την Μυρτιώτισσα, τις Μπενίτσες, τον Μώλο και το Σιδάρι, όπου υπάρχει οργανωμένο θαλάσσιο πάρκο και απ' όπου ξεκινούν μικρά καΐκια για ολοήμερες εκδρομές, μεταφέροντας επισκέπτες στα Διαπόντια νησιά, ένα σύμπλεγμα 3 μικρών νησιών και 9 νησίδων στα δυτικά της Κέρκυρας.

Συγκοινωνία στην Κέρκυρα

Από την πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν την πρωτεύουσα με το υπόλοιπο νησί. Εάν θέλετε να νιώσετε «ευγενής», μπορείτε να νοικιάσετε μια άμαξα για μικρή βόλτα στην πόλη.

Για μικρούς προορισμούς εκτός Κέρκυρας, όπως το Ποντικονήσι και τα Διαπόντια Νησιά, υπάρχουν μικρά καραβάκια, με τα οποία θα φτάσετε εκεί.

Τέλος, υπάρχει και η γνωστή λύση, δημοφιλής στα περισσότερα ελληνικά νησιά, να νοικιάσετε δηλαδή ένα αυτοκίνητο ή σκούτερ.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ελληνικά νησιά, η συγκοινωνία μέσω λεωφορείων στην Κέρκυρα, είναι ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση, για κάποιον που επιθυμεί να μετακινηθεί άνετα και οικονομικά στο νησί των Φαιάκων.

Η Κέρκυρα είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί, με πλήθος αξιοθέατων και προορισμών, ενώ η πολυπλοκότητα του οδικού δικτύου της ίσως κουράσει κάποιον, που έρχεται για πρώτη φορά, όποτε το να χρησιμοποιήσετε τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία είναι κάτι που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Τα αστικά λεωφορεία καλύπτουν όλη την πόλη της Κέρκυρας, το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο, τον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων και τα περίχωρα. Το εισιτήριο κοστίζει 1,50 ευρώ. Φτάνοντας κανείς στο Λιμάνι, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα 5 διαδρομές με προορισμούς την πόλη της Κέρκυρας, το Κεφαλουμάντουκο, την Σπηλιά (Παλιά Πόλη), το Λιστόν (Άνω Πλατεία), το Αεροδρόμιο και τον Σταθμό ΚΤΕΛ, από όπου μπορεί να μετακινηθεί προς τα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς του νησιού. Ακριβώς μπροστά στο Λιμάνι υπάρχει στάση λεωφορείου με πίνακα δρομολογίων.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και ακριβείς χάρτες των δρομολογίων μπορείτε να βρείτε στο www.astikoktelkerkyras.gr.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ του νησιού βρίσκεται 1 χλμ μακριά από την πόλη της Κέρκυρας και καλύπτει όλους τους οικισμούς του νησιού, καθώς και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές, με το ακριβότερο να αγγίζει τα 7 ευρώ. Στη σελίδα www.greenbuses.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα παρεχόμενα δρομολόγια, καθώς και για το πρόγραμμα "Summer Special", που αφορά τουριστικούς προορισμούς και επιπλέον δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα must της Κέρκυρας

  • Παίξτε ένα παιχνίδι γκολφ στο γήπεδο του νησιού ή απολαύστε το κοκτέιλ σας βλέποντας άλλους να παίζουν.
  • Οργανώστε μια ημερήσια εκδρομή στις Αλυκές Ποταμού και στη Λίμνη Κορρισίων, για να θαυμάσετε τους πληθυσμούς φλαμίνγκο, που ζουν εκεί το καλοκαίρι.
  • Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το ενετικό χωριό Παλιά Περίθεια, το οποίο θυμίζει πόλη-φάντασμα με την απόκοσμη ομορφιά του.
  • Κάντε μια βόλτα στο γραφικό, κρυμμένο χωριό Καλάμι, από το οποίο εμπνεύστηκε ο συγγραφέας Gerald Durrell.
  • Νοικιάστε ένα ταχύπλοο από την Παλαιοκαστρίτσα και εξερευνήστε τα μυστικά των δυτικών ακτών.
  • Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, ρωτήστε για τις διαδρομές Κερκυραϊκό Μονοπάτι και Μονοπάτι του Ερημίτη. Το τοπίο είναι απλά μαγευτικό.
  • Μην φύγετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει το καλύτερο σοφρίτο στο νησί. Θα το βρείτε στην ταβέρνα της Ελισσάβετ, στο χωριό Δουκάδες.
  • Το πιο ρομαντικό δείπνο της πόλης σας περιμένει στο "Βενετσιάνικο Πηγάδι", ένα εστιατόριο με χρώμα και φινέτσα περασμένων εποχών.
  • Τα παραδοσιακά γλυκά του Παπαγιώργη θα τα βρείτε στην Παλιά Πόλη και σίγουρα δεν θα αρκεστείτε σε μία επίσκεψη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το παγωτό φιστίκι και το παγωτό σπέσιαλ.
  • Αν αγαπάτε το κρασί, η Κέρκυρα διαθέτει τον ιδανικό προορισμό, το Ambelonas Corfu, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σπάνιες ποικιλίες και να απολαύσετε την ξενάγηση στο μουσείο και τους αμπελώνες.

Τι να προσέξετε

Οι ντόπιοι ενοχλούνται όταν ακούνε τη λέξη "κάστρο" αντί για "φρούριο" και αντιδρούν όταν η πρωτεύουσα του νησιού αποκαλείται "χώρα" αντί για "πόλη".

Οι καιρικές συνθήκες στο νησί διαφέρουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ τζάκετ για τη βραδινή βόλτα σας και να είστε προετοιμασμένοι για τις απότομες καλοκαιρινές μπόρες, που είναι συχνές.

Καλές Διακοπές στην μαγευτική Κέρκυρα!!!

glaroi seaguls

eksupiretisi pelatwn gia eisitiria ploiwn

Ακτοπλοϊκά για Κέρκυρα και προσφορές

Αναζητήστε ολα τα δρομολόγια πλοίων και φθηνά ακτοπλοϊκά για Κέρκυρα μέσα από το Aktoploika.gr. Online εισιτήρια πλοίων στις καλύτερες τιμές, αναζητήστε τις ειδικές προσφορές για το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και άλλα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις ειδικά μειωμένες τιμές. Μέσα από την σελίδα μας θα βρείτε όλα τα συμβατικά πλοία για Κέρκυρα καθώς και ταχύπλοα (fast ferries). Φθηνά ακτοπλοϊκά για Κέρκυρα.